Recepten

Zo maak je heerlijke pizzadeeg voor een houtgestookte pizzaoven

recept pizzadeeg in de steenoven

Pizza’s uit een houtgestookte pizzaoven zijn het perfecte gerecht om te bereiden voor een groot aantal mensen. Het pizzadeeg kan van tevoren worden bereid, wat betekent dat je alleen de topping hoeft toe te voegen en te bakken.

Deegrecept voor 5 pizzabodems

Ingrediënten:

  • 800g tarwebloem
  • Gist; vers 40g of gedroogd 3 zakjes
  • 2 grote lepels olijfolie
  • 2 – 3 warme glazen water
  • 2 snuifjes zout

Zo bereid je heerlijke pizzadeeg:

  • Bereid het gist Meng het gist in een warm glas waterPizzadeeg balletjes
  • Laat het 5 minuten staan
  • Meng het bloem met alle ingrediënten in een grote kom en maak er een zachte bal van.
    Bij te plakkerig mengsel: voeg een kleine hoeveelheid bloem toe
    Bij te droge mengsel: voeg een beetje water toe
  • Kneed ongeveer 10 minuten het deeg op een bloem bestoven oppervlakte tot het deeg
    soepel en zacht is.
  • Rek met je handpalm het deeg uit en vouw het elke keer dubbel zodat het deeg goed
    belucht word.
  • Maak een bal van het pizzadeeg en plaats het in een kom.
  • Sluit het af met een plasticfolie of met een vochtige doek
  • Bewaar het deeg op een vochtige plaats waar het niet tocht temperatuur 20 tot 30 ° CHeerlijk pizzadeeg
  • Laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen (dan moet het deeg verdubbeld zijn)
    ( Als je ’s morgens het deeg voor de avond maakt, plaats je het in de groentelade
    van de koelkast; het zal langzaam op tijd komen voor het avondeten)
  • Wanneer de deegomvang is verdubbeld, wrijf het deeg naar beneden om een deel
    deel van de luchtbellen te verwijderen die tijdens het rijsproces zijn gevormd.
  • Maak van het deeg 5 of meer balletjes (ligt aan de gewenste grootte van je pizza). Je hebt nu heerlijk pizzadeeg voor in de steenoven
  • Maak de balletjes plat met je palm of met een deegroller naar ongeveer 3 tot 5 mm.
    Des te dunner de pizzabodem is des te sneller is het gebakken.
  • Nu kan de topping van de pizza gekozen worden. Wel eerst smeren met een kleine
    hoeveelheid tomatensaus.

Tips voor pizza-toppings

  • Alle ingrediënten die minimaal of niet gekookt hoeven te worden moeten op het
    laatst toegevoegd worden of wanner het klaar is. Dit zal helpen met het behoud van
    textuur en smaak (eieren, olijven, kappertjes, ansjovis, room, salade en garnalen).
  • niet teveel topping op de pizza
  • Gebruik geen ingrediënten die vol water zitten zoals tomaten, uien, artisjokken,
    garnalen, peperoni, kaas, worstjes of asperges om doorweekte pizza’s te
    vermijden. Deze moeten eerst fijn gesneden worden.
  • Gebruik niet teveel tomatensaus. Ongeveer 2 a 3 eetlepels is genoeg
    (ligt uiteraard ook aan de grote van de pizza)
  • Pastasaus kan ook gebruikt worden als tomatensaus
  • Heb je nog een leuk recept voor pizza-toppings? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Pizzabakken

300°C is perfecte temperatuur voor pizza’s. Ongeveer 3-5 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte, temperatuur en topping.

Recept voor pizzadeeg

Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *