Wist je dat je naast pizza’s ook heerlijk brood kunt bakken in een gas- of houtgestookte traditionele pizza steenoven? Wij delen graag een recept met je voor brood, bereid in een steenoven.
Zo maak je heerlijk brood voor in een traditionele steenoven
Ingrediënten voor steenoven brood
- 800g tarwebloem
- Gist; vers 40g of gedroogd 3 zakjes
- 2 grote lepels olijfolie
- 2 – 3 warme glazen water
- 3 snuifjes zout
Bereiding:
- Bereid het gist Meng het gist in een warm glas water
- Laat het 5 minuten staan
- Meng alle ingrediënten met elkaar en bereid de deeg.
- Maak een bal van het deeg en plaats het in een kom.
- Sluit het af met een plasticfolie of met een vochtige doek
- Laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen (dan moet het deeg verdubbeld zijn)
- Wanneer de deegomvang is verdubbeld, wrijf het deeg naar beneden om een deel
deel van de luchtbellen te verwijderen die tijdens het rijsproces zijn gevormd. - Maak van het deeg 4 balletjes en maak ze plat
- Laat het ongeveer 30 minuten rijzen
- Bak het deeg in de steenoven ongeveer 3-5 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte en
temperatuur