Tips en Informatie

Pizza steenoven kopen? Zo maak je de juiste keuze

Pizza Steenoven MAM Forni

Een pizza steenoven is een prachtig middelpunt van je pizzeria. Zowel qua uitstraling en voor de lekkerste traditionele pizza’s is een steenoven een musthave. Maar hoe kies je de beste pizza oven voor jouw doeleinden? Welke keuzes moet je maken als je een pizza steenoven wilt kopen? Want naast formaat en afwerking zijn er een aantal belangrijke basiskeuzes die je kunt maken. In dit artikel leggen wij je de basisopties uit waaruit je kunt kiezen als je een pizza steenoven koopt.

Statische steenoven met of pizza steenoven met roterende bakplaat

Wanneer je twijfelt tussen een statische en roterende steenoven is het belangrijk dat je de verschillen begrijpt die extra voordeel kunnen bieden naar jou behoeftes.

Statische pizzaoven

Een statische steenoven is geschikt voor degene die de traditionele stijl van de Italiaanse pizza bakken kunst wilt presenteren aan de klant. Ook is deze oven laag in prijsklasse.

Roterende pizzaoven

De roterende steenoven is voor degene die gemakkelijk wil en in snel tempo een grote capaciteit pizza’s wilt bakken. Dankzij de roterende plaat kun je met gemak 100 pizza’s per uur bakken. Bovendien is om de pizzaoven te gebruiken weinig ervaring nodig want dankzij de roterende plaat worden de pizza’s gelijkmatig gebakken. Een roterende pizza steenoven betekend daarom een consistente productie.

Welke stookmethode kies ik voor mijn Steenoven?

Houtgestookte pizzaoven

Een pizza steenoven gestookt op hout geeft een unieke sfeer en een aantrekkelijke entourage in jouw restaurant. Door de pizza op deze manier te bakken geeft het een speciale en unieke smaak. Dit brengt veel klandizie want er zijn veel liefhebbers zijn voor de authentieke smaak van een pizza.

Voordelen:

 • Authentieke smaak op de pizza
 • Unieke ervaring voor de klant
 • Prachtige Eye catcher in je restaurant

Gasgestookte PizzaovenGasgestookte pizzaoven

Een pizza steenoven gestookt op gas is erg makkelijk in gebruik.  De vlam kan uit en aan worden gezet en geeft constant en gelijk warmte. Een oven op gas heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te houden. Daarom is de gasgestookte steenoven de beste oplossing voor een druk restaurant met een hoge pizza productie.

Voordelen:

 • Probaat en snel opgewarmde oven
 • Nauwkeurige interne temperatuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijker gelijkmatig bakken

Combi gas/hout gestookte pizzaoven

Combi Gas en houtgestookte pizzaoven

Combi Gas en houtgestookte pizzaoven met roterende bakplaat

Tot slot de combinatie gas en houtgestookte pizzaoven. Dit is “de “populairste oven” in pizzeria’s en restaurants. Want de combi pizza steenovens geven je het beste van twee werelden. Alle voordelen van een hout gestookte en een gasoven. Bovenal kan er kan gemakkelijk geschakeld worden tussen twee methoden.

 • Authentieke smaak op de pizza
 • Snel op te warmen door middel van de gasbrander
 • Economisch en traditioneel bakken op hout
 • Verwisselbare bakwijze

Pizza steenoven kopen? Laat je adviseren!

Bij de de meeste steen / pizzaovens in onze collectie heb je de keuze uit al deze opties. Wij stellen de meest geschikte oven voor je samen. Of je nu op zoek bent naar een roterende of statische bakplaat, een houtgestookte, gasgestookte of combinatie steenoven. Wil je graag eerst met ons overleggen welke keuzes voor jou het beste geschikt zijn voordat je een pizza steenoven gaat kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Blauwe steenoven napoli pizzaoven

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wees zo vrij om onze catalogus te bekijken. Indien je een interessante steenoven gevonden hebt kun je makkelijk een offerte aanvragen. Advies nodig? Laat dit dan weten bij de opmerkingen van je offerteaanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *