Recepten

Recept voor olijfbrood uit de steenoven

Olijfbrood is heerlijk Italiaans brood dat je kunt maken in een traditionele gas en/of houtgestookte pizzaoven. Wij delen graag een heerlijk recept voor olijfbrood uit de steenoven.

Zo maak je Italiaans olijfbrood in een traditionele steenoven

Ingrediënten voor twee olijfbroden

  • 500g tarwebloem
  • Gist; vers 50g of gedroogd 2 zakjes
  • 125 gram ongepitte olijven
  • 2 glazen water
  • olijfolie
  • 2-3 snuifjes zout

Zo bereid je olijfbroden in de steenoven

  • Bereid het gist Meng het gist in een warm glas water
  • Laat het 5 minuten staan
  • Mix alle ingrediënten zonder de olijven zodat het een mooie deeg word
  • Snijd de olijven fijn en meng de olijven grondig in de deeg.
  • Maak een bal van het deeg en plaats het in een kom.
  • Sluit het af met een plasticfolie of met een vochtige doek
  • Laat het rusten in een warme plek voor ongeveer 6 tot 12 uur, des te langer des te beter
  • Split de deeg in twee, olie de deeg met een eetlepel olijfolie en maak de vorm
  • Laat het weer rijzen voor 30 minuten.
  • Bak het af in ongeveer 5-10 minuten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *