Olijfbrood is heerlijk Italiaans brood dat je kunt maken in een traditionele gas en/of houtgestookte pizzaoven. Wij delen graag een heerlijk recept voor olijfbrood uit de steenoven.
Zo maak je Italiaans olijfbrood in een traditionele steenoven
Ingrediënten voor twee olijfbroden
- 500g tarwebloem
- Gist; vers 50g of gedroogd 2 zakjes
- 125 gram ongepitte olijven
- 2 glazen water
- olijfolie
- 2-3 snuifjes zout
Zo bereid je olijfbroden in de steenoven
- Bereid het gist Meng het gist in een warm glas water
- Laat het 5 minuten staan
- Mix alle ingrediënten zonder de olijven zodat het een mooie deeg word
- Snijd de olijven fijn en meng de olijven grondig in de deeg.
- Maak een bal van het deeg en plaats het in een kom.
- Sluit het af met een plasticfolie of met een vochtige doek
- Laat het rusten in een warme plek voor ongeveer 6 tot 12 uur, des te langer des te beter
- Split de deeg in twee, olie de deeg met een eetlepel olijfolie en maak de vorm
- Laat het weer rijzen voor 30 minuten.
- Bak het af in ongeveer 5-10 minuten